четвер, 26 квітня 2007 14:16

"Газ України" і "Нафтогаз України" оштрафовані на 300 тисяч гривень

Антимонопольний комітет України оштрафував на 250 тисяч гривень "Газ України" і "Нафтогаз України" за зловживання монопольним становищем на ринку природного газу. А також на 50 тисяч гривень — за подання інформації в неповному обсязі на запит Комітету в рамках розслідування.

Як встановив Комітет, "Газ України" відмовило "Дніпроазот" в укладенні договору на постачання газу на лютий-березень 2006 року.

Однак така поведінка газового монополіста є неприпустимою. Адже незабезпечення промислового споживача газом могло призвести до зменшення та фактично зриву виробництва аміаку й мінеральних добрив, надзвичайно важливих для сільськогосподарської галузі.

У той же час, в ході розгляду справи "Газ України" не надало повної інформації на запит Комітету. Зокрема, щодо наявності ресурсів газу для забезпечення потреб "Дніпроазот" або підтверджуючих документів — у разі його відсутності. Це створило перешкоди у проведенні розслідування.

Під час засідання Комітету повноважні представники "Газ України" визнали порушення, зобов"язалися сплатити штраф до державного бюджету та утриматися від неправомірних дій у подальшому. У свою чергу, представник "Дніпроазот" висловив вдячність Комітету за об"єктивність розслідування та принциповість у прийнятті рішення, передає прес-служба Антимонопольного комітету України.

Зараз ви читаєте новину «"Газ України" і "Нафтогаз України" оштрафовані на 300 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі