пʼятниця, 05 грудня 2008 08:56

Гавриш: У БЮТ і ПР нічого не вийде з обранням Президента в Раді

Перший заступник секретаря РНБО Степан Гавриш вважає малоймовірним ухвалення парламентом змін до Конституції щодо обрання президента у Верховній Раді.

"Така ініціатива певною мірою є шантажем - однозначних ресурсів для цього в парламенті немає", - сказав він в інтерв"ю "Львівській газеті".

"Вони (вибори президента в парламенті) можуть бути, якщо це рішення ухвалять дві політичні сили – БЮТ і Партія регіонів", - припустив Гавриш.

"Однак не беруся стверджувати, що це рішення зможуть "провести", адже немає спікера, що робить Верховну Раду недієздатною", - зауважив заступник секретаря РНБО.

"Голову, знову ж таки, можуть обрати лише Партія регіонів і БЮТ, але ці сили й надалі антиподи. Будь-яка ситуативна коаліція, яку вони можуть створити для подолання президентського центру, не має жодної перспективи", - додав він.

На питання, кому вигідні розмови про зміну форми правління, якщо саме рішення не можливо ухвалити, Гавриш сказав, що "без сумніву, це вигідно одній політичній силі – БЮТ".

Заступник секретаря РНБО висловив упевненість, що Віктор Ющенко ніколи не піде на те, щоб главу держави обирали в парламенті, та відстоюватиме змогу зберегти для України посаду президента як лідера нації, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Гавриш: У БЮТ і ПР нічого не вийде з обранням Президента в Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі