понеділок, 29 вересня 2008 15:40

Гавриш: "Після конфлікту на Кавказі в України є два шляхи"

Конфлікт на Кавказі поставив крапку в перспективі нейтралітету для України. Про це на прес-конференції в прес-центрі РБК-Україна повідомив перший заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Степан Гавриш.

Гавриш зазначив, що після конфлікту на Кавказі в України є 2 шляхи розвитку в забезпеченні своєї безпеки. Східне партнерство на чолі з РФ, в тій чи іншій формі системи колективної безпеки або ж розширення діалогу з Північно-Атлантичним альянсом з метою набуття членства в цій організації.

Він додав, що для забезпечення нейтралітету в Україні необхідне серйозне збільшення видатків на оборону до 20% ВВП щорічно, що є неможливим.

Говорячи про співробітництво з РФ після конфлікту на Кавказі, він заявив про необхідність посилення такого співробітництва, як в політичній, так і в економічній галузі. Зокрема, щодо вирішення питання делімітації і демаркації спільного кордону, вирішення питання щодо вартості газу для України.

Гавриш заявив, що прем"єр-міністр РФ заявивши про відсутність територіальних претензій до України тим самим "охолодив високу температуру російських радикалів, які висловлюються за непотрібність продовження великого договору про дружбу між Україною та РФ", пише РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Гавриш: "Після конфлікту на Кавказі в України є два шляхи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі