пʼятниця, 23 серпня 2024 07:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Гарріс у новій промові згадала Україну і Зеленського

Гарріс у новій промові згадала Україну і Зеленського
Кандидатка на посаду президента у своїй промові на з'їзді Демократичної парії США в Чикаго заявила, що в разі її перемоги на виборах твердо підтримуватиме Україну. Фото: eastnews.ua

Кандидатка на посаду президента Сполучених Штатів Америки у своїй промові на з'їзді Демократичної парії в Чикаго Камала Гарріс згадала Україну.

Вона заявила, що в разі її перемоги на виборах твердо підтримуватиме Київ, передає "Укрінформ". За п'ять днів до того, як Росія напала на Україну, Гарріс зустрічалася з президентом Володимиром Зеленським, щоб попередити його про плани РФ щодо вторгнення.

"Я допомагала мобілізувати понад 50 країн світу для захисту від путінської агресії, і як президентка я твердо стоятиму на боці України й наших союзників із НАТО", - наголосила вона, викликавши овації серед делегатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп обіцяє Кеннеді посаду за вихід із виборів

Зі слів Гарріс, кандидат від республіканців Дональд Трамп, з іншого боку, пригрозив відмовитися від НАТО.

"Він заохочував Володимира Путіна вдертися в країну, яка є нашим союзником. Сказав, що РФ може, цитую, робити все, що їй заманеться", - додала кандидатка на посаду президента.

Передвиборча кампанія віцепрезидентки США Камали Гарріс зібрала близько $500 млн відтоді, як вона стала кандидаткою в президенти від Демократичної партії замість Джо Байдена. Це безпрецедентна сума.

Зараз ви читаєте новину «Гарріс у новій промові згадала Україну і Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі