пʼятниця, 06 травня 2011 11:19

Гаранта Януковича просять зглянутись на "прив'ялого" Луценка

Гаранта Януковича просять зглянутись на "прив'ялого" Луценка

Адвокати та захисники Юрія Луценка Ігор Фомін, Володимир Орлов та Ірина Луценко звернулися до президента України Віктора Януковича з проханням втрутитись у справу екс-міністра МВС, оскільки вона вимагає "прийняття термінових рішень і вжиття невідкладних заходів на найвищому рівні для відновлення конституційних прав підзахисного".

Як повідомила прес-служба "Народної самооборони", захист Луценка у своєму зверненні зазначив, що відсутність реагування на законні вимоги підзахисного завдасть великої шкоди репутації України в світі як держави, яка попирає демократичні та правові засади.

"Станом на сьогодні ми не отримали жодної відповіді на всі наші звернення до генерального прокурора України, а тому вимушені звернутися до Вас як до Гаранта дотримання конституційних прав і свобод громадян України", - йдеться у документі.

Згідно зі ст. 102 Конституції України, нагадують адвокати, президент України є гарантом державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України, прав та свобод людини і громадянина.

На їхню думку, обставини у справі проти Луценка свідчать про факти очевидних порушень конституційних прав екс-міністра внутрішніх справ.

"Зважаючи на те, що працівниками Генпрокуратури порушуються законні права Луценка Ю.В., а також враховуючи, що невжиття негайних заходів може спричинити непоправної шкоди здоров'ю та життю Луценка Юрія Віталійовича, просимо Вашого особистого втручання з метою поновлення його прав, гарантованих Конституцією", - резюмували Фомін, Орлов та дружина Луценка.

Зараз ви читаєте новину «Гаранта Януковича просять зглянутись на "прив'ялого" Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі