понеділок, 02 лютого 2009 11:02

Гайдук може стати третім віце-прем"єром

Гайдук може стати третім віце-прем"єром
Кабінет Міністрів має намір ввести посаду віце-прем"єра з питань житлово-комунального господарства та будівництва.

За словами депутата від БЮТ Андрія Шкіля, це питання вже пройшло попереднє обговорення на засіданні уряду, однак коаліція ще не розглядала можливу кандидатуру на цю посаду.

За інформацією газети "Дело", зараз керівництво Кабміну вирішує, який саме сектор буде курирувати новий віце-прем"єр. Саме від цього залежатиме, хто обійме цю посаду.

Газета пише, що в п"ятницю з пропозицією ввести посаду віце-прем"єра з питань ЖКГ та будівництва до Тимошенко вже звернулися керівники провідних будівельних компаній.

Але поки що консультації завершилися створенням Ради з питань подолання кризових явищ в будівельній галузі.

"З питаннями, які ми обговорювали на раді, один тільки Мінрегіонбуд не впорається. В антикризових заходах задіяні також Міністерство ЖКГ, Державна іпотечна установа, Мінфін, Мінекономіки. І ось тут не вистачає віце-прем"єра, який би координував роботу всіх органів", - сказав міністр житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко.

Засідання ради після того, як Юлія Володимирівна пішла, вів Гайдук

У свою чергу джерела "Дела" уточнюють, що поки прем"єр Юлія Тимошенко не вирішила: обмежити функції нового віце-прем"єра лише будівництвом, або ж покласти на нього відповідальність за все народне господарство.

"Якщо він (віце-прем"єр) буде відповідати тільки за будівельний сектор, тоді, очевидно, ним стане почесний президент "Київміськбуду" Володимир Поляченко.

Якщо ж на віце-прем"єра буде покладена відповідальність за всю економіку країни, то в цьому випадку високий пост дістанеться раднику Тимошенко Віталію Гайдуку", - сказав співрозмовник.

Голова Української будівельної асоціації Лев Парцхаладзе підтримує ідею про призначення людини, "яка б відповідала за всю антикризову ситуацію в країні" і не зациклювалася виключно на будівництві.

"Потрібна фігура, яка б могла на постійній основі давати вказівки Мінфіну і іншим міністерствам", — пояснює Парцхаладзе.

За словами бізнесмена, сьогодні висока вірогідність того, що такою людиною стане Віталій Гайдук. "Принаймні, засідання ради після того, як Юлія Володимирівна пішла, вів Гайдук", — відзначив Парцхаладзе.

Віталій Гайдук - один із засновників корпорації Індустріальний союз Донбасу.

З жовтня 2006 по травень 2007 року був секретарем Ради національної безпеки та оборони. Один з найбагатших українців. Його статки оцінюються в 2,3 мільярди доларів

Минулого року Тимошенко призначила Гайдука керівником групи штатних радників прем"єр-міністра.

За матеріалами: Дело, Форпост, Фокус.

Зараз ви читаєте новину «Гайдук може стати третім віце-прем"єром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі