понеділок, 19 листопада 2012 00:47

Франкеншейн розповів чому йому не дозволили стати мером Єнакієвого

Франкеншейн розповів чому йому не дозволили стати мером Єнакієвого
Денис Казанський ФОТО : http://www.facebook.com

16 грудня на батьківщині Януковича в Єнакієвому пройдуть позачергові вибори міського голови. Територіальна виборча комісія Єнакієве вже зареєструвала в якості кандидатів комуніста і регіонала. Але відмовила в реєстрації кандидатові в мери Денису Казанському, якого висунула партія "УДАР".

28-літній донеччанин Денис Казанський більш відомий як блогер frankensstein. Його блог "Усе буде Донбас!" в місяць читають 25 - 30 тис. осіб. Денис Казанський так само працює журналістом в інтернет-видання "Острів" і пише для інших ресурсів. Тервиборчком мотивував свою відмову порушенням процедури висунення кандидата. А що думає з цього приводу невдалий мер-"ударовец" Gazeta.ua дізналася у нього самого.

- Чому ж комісія відмовила вам у праві брати участь у виборах?

- Відмовили тому, що моя участь не було вигідно владі. Вибори в Єнакієвому - фарс. Там Янукович призначив мера ще місяць тому. Я розумів, що моя участь викличе певний резонанс і приверне до виборів більше уваги, тому і вплутався в цю авантюру. Щоб винести більше сміття з хати. Ті, хто хоч трохи мене знає, розуміли, що я не буду вибирати слова і соромитися у виразах, а влада цього дуже не любить. Звідси і таке рішення щодо моєї участі.

- Що думаєте з приводу думки, яку висловив претендент від опозиції Ігор Славгородський? Він вважає, що "УДАР" і не збирався реально брати участь у цих виборах, а ваше ім'я було використано для піару.

- Я думаю інакше. Просто у ТВК була мета мене не пропустити, і вони знайшли приводи для цього. Відмовили через те, що була нібито порушена процедура висунення, але в законі не сказано, що це таке - "порушення процедури висування". Кожен маніпулює цим поняттям, як хоче. При бажанні можна сказати, що порушенням було, що у мене черевик разшнурувався. Упевнений, що якщо б захотіли причепитися до інших кандидатів - то й там би знайшли якісь недоліки.

- Як ви подружилися з "УДАРом" і навіщо взагалі вам політика?

- З "УДАРом" подружився, як і з іншими опозиційними силами. Я підтримую всіх, хто намагається зруйнувати в регіоні монополію донецької ОЗУ. У політиці я б не брав участь, але, на жаль, це необхідність. Участь у політиці - як самооборона. Не будеш брати участь - тебе пограбують і принизять, поставлять в положення безправної худоби. Доводиться виживати.

-Хто запропонував висуватися? Чи знайомі ви з Кличком?

-Висуватися вирішив сам. Я б пішов самовисуванцем, але за законом так не можна. Довелося домовлятися з однієї з партій. З Кличко особисто не знайомий, але для висунення це і не потрібно.

-Чи обіцяв "УДАР" свій фінансовий ресурс на виборах?

- Обіцяли допомогти людьми, а також зняти в Єнакієвому офіс і квартиру...

-Як планували агітувати енакиевцев, які в більшості своїй з блогосферою не знайомі?

- В особистих бесідах і з допомогою листівок. Єнакієве - невелике місто, кілька десятків людей цілком могли б обійти його за місяць. Мені зголосилися допомагати друзі з Донецька та інших регіонів України. Обіцяв приїхати Олександр Данилюк з хлопцями з "Спільної справи". Команда була б непогана, шереху б навели точно.

-Три-чотири основні пункти вашої програми?

- Моя мрія - організувати в Донбасі технопарк під відкритим небом, а також відкрити промисловий музей на базі якої-небудь закритої шахти. У Європі вже давно існують подібні місця. Єнакієве цілком могло б стати центром промислового туризму, якщо б ми попрацювали над цим. Крім того, місту, як і всій країні, давно необхідна реформа комунального господарства. Скасування ЖЕКів і системи центрального опалення. Це цілком прийнятні завдання, ніяких надхмарних фантазій по перетворенню Єнакієвого в Нью-Васюки я не винаходив.

-Розраховували на перемогу?

- Не розраховував, тому що вибори в Єнакієвому, як ви пам'ятаєте, Янукович вже фактично скасував. Але моя участь стало б черговим маленьким кроком на шляху до звільнення України від диктату криміналу і гречки. Народ Донбасу, на жаль, політично малограмотний, його треба "просвіщати". Будучи кандидатом, я мав би непогану трибуну для цього.

Зараз ви читаєте новину «Франкеншейн розповів чому йому не дозволили стати мером Єнакієвого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі