Ексклюзиви
вівторок, 02 червня 2020 18:21

Фракція кума Путіна оскаржила в КСУ закон про амністію майданівців

50 українських народних депутатів направили подання до Конституційного суду щодо відповідності Конституції закону про амністію учасників протестів на Майдані в 2013-2014 роках.

До складу вищезгаданих нардепів увійшла уся фракція "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ). Про це повідомляє пресслужба Конституційного суду.

"2 червня 2020 року до Конституційного суду України надійшло конституційне подання 50 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України Закону України "Про недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань, та визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України" від 21 лютого 2014 року", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турборежиму більше не буде - "слуга"

Депутати просять визнати оспорюваний закон таким, що не відповідає Конституції України.

 
До участі в конституційному провадженні просять залучити 3 нардепів від ОПЗЖ Василя Німченка, Олександра Качного і Григорія Мамку.

Це подання підписали всі нардепи з фракції ОПЗЖ. Його також підписали нардепи Антон Поляков і Анна Скороход, яких було виключено з фракції "Слуга народу", та депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський.

Цього тижня Верховна Рада розгляне програму дій уряду. Про це сказав спікер Дмитро Разумков на погоджувальній раді в понеділок. "Цього тижня винесено питання щодо боротьби з організованою злочинністю. Це закон "про злодіїв".

Зараз ви читаєте новину «Фракція кума Путіна оскаржила в КСУ закон про амністію майданівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути