понеділок, 07 жовтня 2019 10:01

"Формулу Штайнмаєра" треба виконувати, бо під нею підписався Кучма - "слуга народу"

"Формулу Штайнмаєра" треба виконувати, бо під нею підписався Кучма - "слуга народу"
"Формулу Штайнмаєра" треба виконувати, каже "слуга народу" Яременко.

Україна не зможе без наслідків відмовитися від імплементації "формули Штайнмаєра" щодо Донбасу.

Про це заявив голова комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, нардеп від "Слуги народу" Богдан Яременко в інтерв'ю "РБК-Україна"

Прийнята Леонідом Кучмою в Мінську "формула Штайнмаєра" тепер несе для України певні політичні зобов'язання, зі слів Яременка.

"Ми тепер без певних наслідків не зможемо відмовитися від своїх слів", - сказав нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суть "формули Штайнмаєра" – легальний механізм зняття санкцій із Росії

"І якщо ми країна, яка себе поважає, то ми маємо її дотримуватися. Щось подібне вже зафіксовано у Мінських домовленостях. І самі Мінські домовленості, хоча, з моєї точки зору, і не є міжнародним договором, але політично вони для нас зобов'язуючі", - заявив Яременко.

"Окремі слова можна правити, суть – ні. Адже це матиме наслідки не тільки у вигляді реакції Росії та продовженні війни, а викличе і реакцію Заходу. Повторюся: якщо ми позиціонуємо себе як серйозні міжнародні гравці, які не просто звинувачують Росію в тому, що вона не дотримує свого слова, а ще й самі дотримуються даного нами слова, то ми не можемо запропонувати редакцію, яка змінювала б суть домовленості", - сказав "слуга народу".

6 жовтня на Майдані відбулося віче "Ні капітуляції" проти так званої "формули Штайнмаєра".

1 жовтня 2019-го президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна погоджується на "формулу".

Вона передбачає, що окупована частина Донбасу має отримати тимчасовий особливий статус у день проведення на цих територіях місцевих виборів. Якщо ОБСЄ визнає ці вибори демократичними, Верховна Рада має закріпити цей особливий статус на постійній основі.

Зараз ви читаєте новину «"Формулу Штайнмаєра" треба виконувати, бо під нею підписався Кучма - "слуга народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі