середа, 01 вересня 2010 16:26

Фонд держмайна хоче, щоб росіяни повернули "Луганськтепловоз"

Фонд держмайна хоче, щоб росіяни повернули "Луганськтепловоз"

Фонд державного майна пропонує Брянському машинобудівному заводу (Росія) розірвати договір купівлі-продажу 76% акцій холдингової компанії "Луганськтепловоз" за згодою сторін.

Про це на прес-конференції повідомив голова ФДМ Олександр Рябченко.

Чиновник нагадав, що згідно з договором купівлі-продажу від 29 червня, Брянський машзавод повинен був до 31 серпня повністю перерахувати кошти за покупку "Луганськтепловозу" на рахунок ФДМ, але цього зроблено не було.

Як пояснив Рябченко, у зв"язку з простроченням платежу, покупець втратив право на повернення сплаченого конкурсної застави (40 млн. гривень) і, крім того, повинен буде сплатити додатково 82 млн гривень як штраф, а також 2 млн гривень як пеню за прострочення.

"Ми вчора написали Брянському машзаводу лист з пропозицією розірвати договір за згодою сторін", - сказав Рябченко.

Він додав, що у російської компанії є 20 днів, щоб або погодитися на пропозицію фонду, або заплатити за підприємство з урахуванням всіх штрафів.

В іншому випадку, ФДМ  буде звертатися до суду щоб розірвати договір.

15 червня ФДМ визнав переможцем конкурсу з продажу 76% "Луганськтепловозу" Брянський машинобудівний завод (входить в "Трансмашхолдинг"), який запропонував за цей актив 410 млн гривень при стартовій ціні 400 млн гривень.

Українські новини

Зараз ви читаєте новину «Фонд держмайна хоче, щоб росіяни повернули "Луганськтепловоз"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі