Ексклюзиви
середа, 03 листопада 2010 14:27

Фокін про Черномирдіна: "Велике бачиться на відстані"

Фокін про Черномирдіна: "Велике бачиться на відстані"

Колишній прем'єр-міністр України Вітольд Фокін каже, що досі чує голос Віктора Черномирдіна. Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Досі чую його голос. Комок в горлі. Мені важко говорити", - говорить він. "Масштаби цієї людини ми зрозуміємо через деякий час, бо велике бачиться на відстані".

Розповів, що їхня дружба тривала десятки років. "Пам'ятаю, як зараз, як він став головою уряду Росії. Відразу подзвонив мені і каже: "Тебе недооцінили в Україні. Кидай все. Приїжджай в Москву, будеш моїм заступником. Віддам тобі весь паливно-енергетичний комплекс. Будеш керувати". Але я йому відмовив. Він ображався", - пригадує Фокін.

Каже, що Черномирдін відрізнявся масштабом мислення.

"Він бачив не тільки наслідки, а й передбачав, що буде згодом після прийняття того чи іншого рішення. Охоплював ситуацію настільки широко, чого не вдасться багатьом. І він, як вдалий шахіст, прораховував ситуацію на кілька кроків вперед", - сказав він. "Я бачив Черномирдіна востаннє на ювілеї Віктора Федоровича. Він вже тоді виглядав погано. Я це пояснював смертю дружини. Бо він втратив рівновагу і сенс життя".

Нагадаємо, у ніч на 3 листопада в Москві помер один з найвизначніших політичних діячів Росії 1990-х Віктор Черномирдін. Колишній прем'єр-міністр помер на 73-му році життя.

Зараз ви читаєте новину «Фокін про Черномирдіна: "Велике бачиться на відстані"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути