понеділок, 28 січня 2008 09:42

Фірташ заперечує причетність кримінального авторитета Могилевича до "РосУкрЕнерго"

Співвласник "РосУкрЕнерго" Дмитро Фірташ спростовує будь-який зв"язок між собою і затриманим у Москві кримінальним авторитетом Семеном Могилевичем, а також його причетність до справ "РосУкрЕнерго".

Про це він заявив в інтерв"ю російській газеті "Ведомости".

"Для мене зв"язок між тим, що сталося, і компанією Rosukrenergo зовсім незрозумілий. Я вважав, що всі звинувачення (у зв"язках газового трейдера з Могилевичем) залишилися в минулому", - заявив він на зауваження, що після затримки Могилевича "багато хто став пророкувати виникнення проблем у Rosukrenergo".

Фірташ підкреслив, що "сьогодні вся інформація про власників і фінансовий стан Rosukrenergo абсолютно відкрита: 50% - у "Газпрому", інші 50% - у мене і мого молодшого партнера (Івана Фурсіна), ця інформація багаторазово перевірялася, у тому числі органами інших країн, наприклад Сполученими Штатами".

"Якби щось знайшли, невже це стали б приховувати! І жодного зв"язку між мною і Могилевичем виявлено не було. З тої простої причини, що такого зв"язку не існує", - запевнив бізнесмен.

На зауваження про те, що через "Арбат Престиж", зі співвласником якого – Володимиром Некрасовим – був затриманий Могилевич, хтось міг легалізувати свої кошти, і що "з огляду на старі звинувачення в тому, що Могилевич має частку в доходах RUE, чому б йому не виводити гроші за допомогою вашої компанії?", Фірташ сказав:

"Я взагалі не маю ніякого уявлення ні про бізнес "Арбат Престижу", ні про те, як працює парфумерний ринок. А що стосується можливості виведення грошей через Rosukrenergo, те це нереальна, фантастична схема".

"Усі рішення, що стосуються Rosukrenergo, ухвалюються на координаційній раді, у яку входять по 4 представники від "Газпрому" і Centragas. Керівництво компанії несе персональну відповідальність за свої рішення. Усі фінансові операції, усі платежі перебувають під жорстким контролем аудиторів. Усі доходи, які ми одержуємо, легальні, з них сплачені податки. Тому таке припущення порожнє й абсурдне", - заявив він.

На заувагу, що, по наявним даним, Фірташ і його колишня дружина Марина у 2003 році володіли 33% акцій фірми "Рінвей", якій належало 40% акцій "Арбат Престижу", бізнесмен відповів:

"Це не секрет, що я знаю Некрасова, у нас нормальні дружні відносини. У нього одна з найкращих колекцій картин, і, коли мені потрібно було купити картину, я завжди звертався до нього за порадою. Років 5 назад я навіть виявляв цікавість до парфумерного бізнесу, але не побачив тоді для себе ніяких перспектив, і з того часу я ним не цікавлюся".

При цьому Фірташ відкинув припущення одного з давніх партнерів Могилевича – підприємця Сергія Михайлова про те, що арешт Могилевича міг бути пов"язаний із тяжбами між Росією й Україною навколо Rosukrenergo.

"Ми займаємося постачаннями газу в Україну й у країни Європи і ніякого відношення до Могилевича не маємо. Ні прямого, ні побічного", - підкреслив він.


За матеріалом: "Ведомости".

Зараз ви читаєте новину «Фірташ заперечує причетність кримінального авторитета Могилевича до "РосУкрЕнерго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі