вівторок, 27 січня 2009 10:24

Фірташ відмовився купувати банк "Надра" через Тимошенко

Впливовий бізнесмен Дмитро Фірташ втратив інтерес до банку "Надра".

Як повідомило джерело, близьке до потенційного інвестора цього банку Дмитра Фірташа, останній втратив інтерес до "Надра" через проблеми, які цьому банку влаштувала прем"єр-міністр Юлія Тимошенко. Офіційного підтвердження цієї інформації отримати не вдалося, але ситуація дійсно складна, пише Сегодня.

"Надра" вже декілька місяців переживає проблеми з виплатою кредитів західним банкам, а також з виплатою грошей вкладникам (всього, за даними банку, у них 4 млн вкладників). У листопаді минулого року стало відомо, що банк купує співвласник "РосУкрЕнерго" Дмитро Фірташ. Після цього Юлія Тимошенко заявила, що Нацбанк корупційним шляхом виділив "Надра" величезне фінансування під впливом зв"язків Фірташа.

Більш того, минулого тижня вона зупинила через суд виділення ще одній партії рефінансування в 3 млрд гривень (у самому банку говорять, що ці гроші необхідні для стабілізації роботи). А в понеділок вона заявила, що має намір забрати розміщений в банку депозит Державної іпотечної установи в 760 млн грн.).

Якщо інформація про відмову Фірташа стати новим власником банку підтвердиться, нового інвестора знайти буде непросто. Сьогодні співробітники банку з 12.00 до 14.00 збираються на дві години покинути свої офіси, щоб висловити свій протест проти "свавілля політиків".
Зараз ви читаєте новину «Фірташ відмовився купувати банк "Надра" через Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі