вівторок, 20 січня 2009 13:02

Фірташ розповів про свої бізнес-плани

Голова ради директорів RosUkrEnergo Дмитро Фірташ планує взяти участь в аукціоні по приватизації Одеського припортового заводу і запустити металургійні проекти в Індії.

"Ми домовилися викупити частку другого акціонера "Рівне азоту". Крім того, до кінця року плануємо закінчити розробку проекту по збільшенню потужностей цього підприємства в чотири рази. Фактично ми побудуємо там новий, набагато потужніший завод. Що стосується ОПЗ, ви знаєте, що ми подавали заявку в минулий раз і нам, звичайно, дуже цікавий цей актив, ми б хотіли взяти участь у його приватизації", - заявив Фірташ в інтервю Коммерсант-Украина.

Також Фірташ планує запустити в найближчі роки металургійні проекти в Індії. "Там нам належить родовище ільменітових руд, за потужністю порівнянне з Вольногорським. Ми збираємося будувати там комплекс, у котрий увійде блок по виробництву титану на 100 тис. т і блок по виробництву металу на 10-12 тис. т. Поки ми на етапі одержання ліцензій. Індія гарна тим, що там діє британське право, але це бюрократична країна. Запустити проект плануємо до 2013-2014 року, його вартість оцінювалася до кризи в $2,1 млрд", - повідомив Фірташ.

Що стосується його планів на ринку нерухомості, то Фірташ сказав, що його компанія придбала досить велику ділянку землі в Києві. "І далі пішли по чотирьох напрямках. Перше – це бізнес-центри, друге – торгові центри, третє – готелі, і ще ми збиралися будувати житло на Оболоні. За рахунок цієї диверсифікованості виграли, тому що напрямок комерційної і торгівельної нерухомості залишається актуальним. Зараз, якщо є гроші, ти просто зобов"язаний будувати, адже розмір капіталовкладень на будівництво нерухомості скоротився", - сказав Фірташ.
Зараз ви читаєте новину «Фірташ розповів про свої бізнес-плани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі