понеділок, 04 лютого 2008 08:02

Фірташ розкритикував "Білий потік" Тимошенко

Співвласник компанії "Росукренерго" Дмитро Фірташ критикує ідею про будівництво газопроводу "Білий потік", висловлену прем"єром Юлією Тимошенко.

В інтерв"ю телеканалу "Інтер" він підкреслив, що "щоб будувати будь-який трубопровід, треба мати контрактну базу й бути впевненим, що в тебе є цей газ".

"Контрактна база Туркменістану досить чітко побудована, і весь газ уже проданий", - відзначив він.

За словами Фірташа, другим проблемним питанням є Каспій, де п"ять країн досі не поділили море. "Як ви будете будувати цю трубу? Як можна поставити туди що-небудь? Це неможливо", - переконаний він.

"Україні треба задуматися, що їй робити далі"

Разом з тим, він вважає правильним зосередитися на добудуванні трубопроводу Богородчани-Ужгород. За словами бізнесмена, це може збільшити прибуток України від транзиту газу на суму порядку 500 млн. доларів. "Цей контракт і це добудування труби можна зробити протягом 2009 року", - вважає Фірташ.

Він також переконаний, що Україні потрібно зайнятися власним видобутком газу. "Україні треба задуматися, що їй робити далі, з огляду на те, що в неї є Чорне море й шельф, є компанія "Чорноморнафтогаз", - сказав Фірташ.

"За нашими оцінками, і оцінками "Газпрому", протягом п"яти років можна дорозвідати і почати добувати ще порядку 10 млрд. кубометрів газу. Це додасть ще практично третину газу населенню", - вважає він, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ розкритикував "Білий потік" Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі