четвер, 02 грудня 2010 14:12

Фірташ хвалився екс-послу США, що "Інтер" належить йому

Фірташ хвалився екс-послу США, що "Інтер" належить йому

Бізнесмен Дмитро Фірташ придбав 61% акцій медіагрупи "Інтер".

Про це йдеться у звіті екс-посла США Вільяма Тейлора про зустріч з Дмитром Фірташем, яка пройшла 8 грудня 2008 року, опублікованому WikiLeaks.

Дипломат зазначав, що медіагрупа є "власником і співвласником 7 телевізійних каналів і новинного агентства UkrainianNews Agency".

"До 2006 року можливі активи Фірташа оцінювалися у $5 мільярдів, але більшість експертів упевнені в тому, що Фірташ навмисно занизив розмір своїх реальних статків, які насправді сягають десятків мільярдів доларів", - зазначав Тейлор.

Раніше повідомлялося, що співвласник "РосУкрЕнерго" у 2008 році називав себе відданим другом екс - президента Віктора Ющенка та сприяв його перемовинам з нинішнім главою держави Віктором Януковичем.

Також Фірташ у розмові з Тейлором розповів про зв'язок з мафією. "Під час конфіденційної розмови з послом США в Києві Вільямом Тейлором він визнав, що в його газовому бізнесі" реальну силу "представляє Семен Могилевич", - зазначається у документах оприлюднених WikiLeaks.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Фірташ хвалився екс-послу США, що "Інтер" належить йому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі