пʼятниця, 18 жовтня 2019 12:55

Фірма Гладковського отримала 16 млн за таємними угодами з армією

Фірма Гладковського отримала 16 млн за таємними угодами з армією
Фірма Гладковського отримала ще 16 мільйонів за заарештованими таємними угодами з армією. Фото: ТСН

Протягом серпня-вересня Автоскладальний завод №2 компанії "Богдан Моторс" отримав 16,3 млн грн на виконання таємних угод із Міноборони у рамках державного оборонного замовлення.

"Гроші перераховані з рахунку Державної казначейської служби на приватний рахунок "Богдан Моторс", відкритий в "ОТП банку". За що саме сплачено гроші - кількість авто та вартість за одиницю - не вказано", - повідомляє Гліб Канєвський, голова експертної організації StateWatch, із посиланням на офіційний портал використання публічних фінансів, пише "Українська правда".

Корпорація підписала нові контракти із Міністерством оборони на постачання оновлених санітарних машин "Богдан 2251" і вантажівок "Богдан 6317" до Збройних сил, повідомила прес-служба "Богдана".

На початку серпня цьогоріч ухвалою слідчого судді Солом'янського райсуду міста Києва задоволено клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та накладено арешт на понад 20 таємних договорів і додатків до них, за якими "Богдан Моторс" отримує кошти з бюджету.

Адвокат "Богдан Моторс" спробував оскаржити арешт документів у Київському апеляційному суді. Але всі матеріали передали до нової Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримання Гладковського: адвокат розповів, що зараз зі справою

З грудня 2018-го "Богдан Моторс" отримала від армії 510 млн грн. Ще 78 млн грн отримала в середині 2019-го.

Таким чином, за інформацією з порталу публічних фінансів, тільки за неповний останній рік корпорація Гладковського отримала з бюджету 604 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Фірма Гладковського отримала 16 млн за таємними угодами з армією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі