пʼятниця, 27 листопада 2015 14:42

Філатов склав присягу і звинуватив "Самопоміч" у змові з "Опоблоком"

Сьогодні відбулося перше після місцевих виборів засідання Дніпропетровської міської ради 7-го скликання. У залі зареєструвалося 64 депутати. Депутати і обраний мер Дніпропетровська Борис Філатов склали присягу.

Представники від "Самопомочі" та "Опозиційного блоку" намагалися зірвати засідання. За їхніми словами, законно обраний мер Борис Філатов не мав права складати присягу, оскільки Верховна Рада України не проголосувала за припинення його депутатських повноважень.

"Борис Філатов мав право скласти присягу, оскільки зареєстрований міськвиборчкомом як мер. Реєстрація відбувалася згідно із законами України про місцеві вибори та статус народного депутата України. Загальні норми закону про місцеві вибори встановлюють пакет документів, який повинен подаватися обраним мером. При цьому спеціальна норма закону про статус народного депутата передбачає, що приступити до виконання обов'язків він може після подання заяви про складання повноважень. Всі розуміють, що процес складення повноважень може затягнутися. Тому законодавець так і прописав закон, за яким депутат, який не склав повноваження, може бути обраний мером. Міськкомісія при реєстрації Філатова посилалася на статтю 3 Закону України "Про статус народного депутата України" та відповідно зареєструвала Бориса Філатова і проголосила його мером", – зазначив юрист Олександр Санжара.

 

Крім того, під час засідання в. о. секретаря міськради Галина Булавка на вигуки депутатів від "Самопомочі" та "Опозиційного блоку" відповіла, що регламент не передбачає можливості ставити запитання і виносити їх на голосування, і Борис Філатов склав присягу. Після чого він оголосив перерву в засіданні і попросив усіх залишити залу.

"Ви всі були свідками того, які неподобства відбувалися в сесійній залі. Я закликаю лідера партії "Самопоміч" пана Андрія Садового розпустити фракцію "Самопоміч" у Дніпропетровській міськраді. Якщо він відповідальний політик, – мусить ухвалити таке рішення", – сказав на брифінгу мер Дніпропетровська. Причиною цього Борис Філатов вважає створення широкої коаліції за участю "Самопомочі", "Опозиційного блоку" та "Громадянської позиції".

За словами Філатова, фракція УКРОП блокуватиметься в міськраді з фракцією БПП, а на посаду секретаря міськради пропонуватиме Каміля Примакова.

Зараз ви читаєте новину «Філатов склав присягу і звинуватив "Самопоміч" у змові з "Опоблоком"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі