середа, 10 жовтня 2018 12:41

Філарет назвав ключ перемоги над Путіним

Філарет назвав ключ перемоги над Путіним
Україна рухається уперед, каже Філарет. Фото: УНІАН

Якби в Україні була єдина помісна церква, війни б не було, тому що Путін спирається на Московський патріархат. Про це сказав предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет в інтерв'ю "Обозреватель".

"Духовенство та віруючі Московського патріархату не просто словами, а й діями допомагають сепаратистам та агресору. Наприклад, на Буковині, яка далеко від Донбасу, священик відкрито виступає за Путіна. І не тільки він, є багато і в Київській області, які агітують за Путіна", - розповів він.

"Підтримка є, і на неї розраховував Путін. А якби її не було, то він не наважився би на війну. І якщо говорити про вибори, ми ніколи не будемо проводити агітацію у храмах за кандидатів, але голосувати будемо й підтримаємо всіх, хто за Україну. А якщо хтось налаштований інакше, того не підтримаємо", - заявив Філарет.

Голосувати будемо й підтримаємо всіх, хто за Україну

Зараз Україна рухається уперед, вважає предстоятель УПЦ КП.

"Рухається, утверджується як держава, тому що ця війна, яка триває зараз, - випробування України: чи варта вона того, щоб бути самостійною, чи має комусь підпорядковуватись.

Україна уже довела - вона заслуговує мати свою державу. Друге, що є, - відбувається повільна боротьба з корупцією, дуже повільна, і це не задовольняє ні Україну, ні Європу. Що ще позитивного: Україна є вже асоційованим членом ЄС, уже отримала безвіз. Піднімається питання про вступ до НАТО, а що це для нас означає - Україна буде захищена", - сказав Філарет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Треба виграти війну і поставити ворога на коліна - Подерв'янський

19 квітня Верховна Рада підтримала звернення президента Петра Порошенка до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію.

Синод Вселенського патріархату в Константинополі вже розпочав процедуру, необхідну для надання автокефалії Українськійі церкві.

Зараз ви читаєте новину «Філарет назвав ключ перемоги над Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі