четвер, 15 листопада 2012 21:14

Фігура спікера буде дуже значимою для всього парламенту - політолог

Фігура спікера буде дуже значимою для всього парламенту - політолог
На думку політолога, країна очікує від парламенту продуктивної роботи в умовах зовнішніх і внутрішніх викликів. Фото: politicum.pro

Новообраній Верховній Раді дуже важко буде проводити свої засідання, і в цьому контексті багато чого залежить від дій спікера.

Так вважає політолог і соціолог, засновник компанії "Research & Branding Group" Євген Копатько, про що він сказав в ефірі радіо "Ера-ФМ".

"Я думаю, що не тільки для "регіоналів", а й для всього парламенту фігура спікера буде дуже значимою, - говорить він. - Передусім, хоча б у якості модератора. Це дуже складний парламент. П'ять політичних партій, кожна з яких набрала щонайменше 10 відсотків. Свідчить це про те, що є п'ять достатньо крупних фракцій, кожна з яких намагатиметься грати в свою гру. У такому контексті дуже важко буде проводити ці засідання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо в ПР приймуть мудре рішення, то віддадуть посаду спікера опозиції - експерт

Політолог розповів, що в його компанії зараз моніторять виступи різних політиків і деякі з них дуже серйозні.

"Деякі з них говорять, що вони апріорі використовуватимуть можливість блокування роботи Верховної Ради, яка ще й не почала працювати. Ці заявки насправді дуже серйозні. Хоча очевидно, що країна очікує як від влади, так і від опозиції продуктивної роботи в умовах зовнішніх і внутрішніх викликів, ризиків тощо", - зазначив Копатько.

На його думку, "яких ми там депутатів не маємо, інших у нас немає, і нам за великим рахунком доведеться спостерігати процес, де їм треба буде домовлятися".

Зараз ви читаєте новину «Фігура спікера буде дуже значимою для всього парламенту - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі