пʼятниця, 16 березня 2007 08:18

Фідель Кастро візьме участь у виборах в 2008 році

Голова кубинської Національної асамблеї Ріккардо Аларкон заявив у четвер, що до виборів до парламенту республіки навесні наступного року Фідель Кастро буде "у відмінній формі".

80-річний Кастро як і раніше є президентом кубинської Державної ради і, відповідно, президентом країни, незважаюячи на тимчасову передачу повноважень своєму 75-річному братові Раулю. Фідель також суміщає обов"язки першого секретаря компартії і президента Ради міністрів Куби, члени якого вибираються парламентом.

Аларкон має намір особисто висунути кандидатуру Фіделя Кастро на участь у муніципальних виборах, намічених на березень 2008 року. За словами розділу асамблеї, він багато разів спілкувався з Фіделем останнім часом, - хворий помітно йде на поправку.

Кубинський лідер правив країною 47 років, проте 1 липня 2006 року він переніс важку операцію на кишечнику і був вимушений тимчасово відмовитися від виконання обов"язків гололви держави. За час хвороби команданте в пресі не раз з"являлися повідомлення про погіршення його самопочуття, але пізніше вони спростовувалися, повідомляє, з посиланням на Associated Press, Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Фідель Кастро візьме участь у виборах в 2008 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі