понеділок, 16 серпня 2010 18:42

Фесенко розповів про неминучі проблеми та збої влади

Фесенко розповів про неминучі проблеми та збої влади

Звільнення віце-прем'єра з гуманітарних питань Володимира Семиноженко і міністра МНС Нестора Шуфрича відобразило посилення конфліктів усередині правлячої команди.

Про це на прес-конференції заявив політолог Володимир Фесенко.

"І один, і інший фігурант практично стали пасивними жертвами внутрішніх протиріч у владній верхівці. У подальшому нова влада може зіткнутися з неминучими проблемами. Це свідчення певних кадрових проблем і протиріч у кадровій політиці", - сказав експерт.

За словами політолога, перший збій у владній програмі відбувся щодо розгляду і ухвалення Податкового кодексу.

"З'ясувалося, що є протиріччя у поглядах на цей документ у провладній команді, а парламентська коаліція не завжди працює у злагодженому режимі", - зауважив політолог.

"Ще одна помилка - це збій у голосуванні за деякі важливі норми закону про український референдум. Молодші партнери по коаліції - комуністи і Блок Литвина - не проголосували за норми, які значною мірою зменшили статус Верховної Ради. Ми чуємо їх критику щодо деяких соціальних рішень - про підвищення комунальних тарифів, ціни на газ, пенсійного віку. Протиріччя всередині парламентській коаліції починають загострюватися. Але у розколі коаліції не зацікавлені ні Литвин, ні комуністи", - вважає експерт.

Фесенко припустив, що критичні заяви представників КПУ і Блоку Литвина - це передвиборна тактика.

"Для цих політичних сил зараз вигідно дистанціюватися від Партії регіонів і виступити у ролі напівопозиції", - наголосив він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Фесенко розповів про неминучі проблеми та збої влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі