вівторок, 02 вересня 2008 09:52

Ферреро-Вальднер: ЄС гарантує Україні територіальну недоторканність

Україна, Грузія і Молдова можуть розраховувати на підтримку Євросоюзу в питанні їх територіальної недоторканності і суверенітету.

Про це в понеділок в Брюсселі в Європейському парламенті після закінчення позачергового саміту Європейського Союзу, присвяченому грузинському конфлікту, заявила європейський комісар з питань зовнішньої політики і Європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер.

"Наше зобов"язання, дане в червні щодо розвитку східного партнерства і Європейської політики сусідства, демонструє законний інтерес Євросоюзу в регіоні. Ця політика підкреслює, що ми не можемо допустити нові розділові лінії в Європі, і що партнери - як Грузія, Україна і Молдова - можуть розраховувати на нашу підтримку їх територіальної недоторканності і суверенітету", - заявила вона.

В зв"язку з цим єврокомісар відзначила готовність ЄС прискорити і поглибити роботу відносно нового Східного партнерства, "щоб затвердити наші пропозиції якнайскоріше".

Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Ферреро-Вальднер: ЄС гарантує Україні територіальну недоторканність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі