понеділок, 06 грудня 2010 14:53

Єжель та Грищенко заслуговують на відставку - експерт

Єжель та Грищенко заслуговують на відставку - експерт

Політичний аналітик Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Володимир Горбач не вважає, що через направлення українських миротворців до Кот-д'Івуар потрібно звільнити міністрів оборони Михайла Єжеля і закордонних справ Костянтина Грищенка.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Вони, звичайно, і заслуговують на відставку, але не лише з цієї причини. Гриценко(екс-міністр оборони Анатолій Гриценко-ред.) правий в тому, що прогностичні оцінки міністерств закордонних справ і оборони щодо ситуації в Кот-д'Івуар виявились неправильні. Чи розвідка погано спрацювала, чи дипломати. Після рішення про направлення наших миротворців ситуація в країні різко погіршилась. Це становить певну небезпеку для їхнього здоров'я та життя. Тому це можна вважати проколом дипломатів і спецслужб", - зазначив експерт.

За його словами, повернути миротворців додому можна.

"Але це втрата обличчя. Якщо країна так буде діяти, ООН її не буде запрошувати. Нас не будуть брати в розрахунок. Бо спочатку війти, а потім вийти – це поведінка ненадійного партнера. Це з нашого боку буде непослідовно", - наголосив Горбач.

"Від направлення миротворців Україна отримає певні дивіденди. Якщо операція проводиться під егідою ООН, то вона сплачує за це гроші. Солдати і офіцери, які задіяні в ній, отримують більші кошти, ані ж ті, які б мали всередині країни", - додав аналітик.

Нагадаємо, екс-міністр оборони Анатолій Гриценко вимагає відставки міністрів оборони Михайла Єжеля та закордонних справ Костянтина Грищенка. Відставку він пов'язує з направленням українських миротворців до Кот-д'Івуару.

Зараз ви читаєте новину «Єжель та Грищенко заслуговують на відставку - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі