пʼятниця, 06 травня 2011 11:11

Євросуд взявся за позов Луценка проти України

Євросуд взявся за позов Луценка проти України

Європейський суд з прав людини вже почав розглядати позов екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

Про це в ефірі 5 каналу заявив нардеп від НУ-НС Юрій Гримчак.

"Європейський суд з прав людини вже почав розглядати справу. Європейський суд зробив запит до уряду України. Питання є там, їх 5 пунктів, до 3 червня мають дати відповідь", - заявив депутат.

Він також заявив, що "Народна самооборона"оскаржила в Євросуді рішення правоохоронців про відмову допустити до Луценка лікаря.

"На сьогоднішній день, все, що отримуємо з прокуратури, ми теж відправляємо до Європейського суду. Ми отримали відмову від лікаря, що є порушенням резолюції ООН. Це стаття 91, згідно з якою слідство дозволяє користуватися під час попереднього ув'язнення послугами лікаря, не надання лікарської допомоги розцінюють як тортури, це порушення права не тільки на свободу, але й про право на життя і здоров'я", - додав депутат.

Апеляційний суд Києва 21 квітня продовжив термін арешту Луценка до 26 травня, після чого він заявив про намір розпочати голодування і з 23 квітня, за його словами, голодує.

Зараз ви читаєте новину «Євросуд взявся за позов Луценка проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі