Ексклюзиви
четвер, 19 квітня 2007 18:00

Європейська авантюра дозволить Суркісу піднятися - італійська преса

 Навіть якщо він і зробив якісь дуже дорогі подарунки, то він, Григорій Суркіс, може собі це дозволити. Останніми роками він заробив купу грошей на нафті, алкоголі і сигаретах, і його можна вважати найбагатшою людиною на Україні. Він один з найбагатших підприємців, але не "олігарх", тому що це слово президентові Федерації футболу України не подобається. "Тільки у нас їх так називають, хоча в інших країнах використовують більш відповідні слова: підприємець, мільйонер, мільярдер. І думають, що всі ці люди строго дотримуються закону, платять податки, створюють робочі місця, що вони є прихильниками прогресу..."

Можливо. Але таких, як він, кому вдалося отримати від держави дозвіл на імпорт алкоголю і сигарет і добитися звільнення від митних зборів, не порівнюють на Україні з Фордом, Круппом, іншими підприємцями.

Про них говорять, що у них був надійний "дах" і що вони обікрали народ. Все це було до того, як Мішель Платіні відкрив конверт. Тому що тепер Суркіс з братом Ігорем, який очолює київське "Динамо", став новим героєм своєї країни. Європейська авантюра, з наслідками, що випливають з неї для будівельного бізнесу, дозволяє йому піднятися в політичному і економічному плані, приймаючи до уваги, що у доброго Григорія виникли деякі проблеми після зміни режиму в 2004 році.

Пише Фабріціо Драгосей в італійській щоденній газеті Corriere della Sera
Зараз ви читаєте новину «Європейська авантюра дозволить Суркісу піднятися - італійська преса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути