субота, 18 лютого 2023 07:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Європарламент скасував зустріч в Італії на тлі скандальних заяв Берлусконі про Україну

Європарламент скасував зустріч в Італії на тлі скандальних заяв Берлусконі про Україну
Члени Європарламенту скасували зустріч в Італії на тлі скандалу. Фото: eastnews.ua

Європейська народна партія (ЄНП) скасувала запланований захід у Неаполі через критику України з боку колишнього прем'єр-міністра Італії 86-річного Сільвіо Берлусконі. Його партія Forza Italia є членом ЄНП.

Європейські парламентарі від ЄНП мали зібратися в Неаполі в червні, щоб обговорити стратегію партії, пише Reuters. Але 17 лютого заявили про зміну планів.

"Після висловлювань Берлусконі про Україну ми вирішили скасувати наші навчальні дні у Неаполі. Підтримка України не є факультативною", – заявив президент ЄНП Манфред Вебер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Берлусконі різко став прихильником України – пише дописи з виправданнями перед Зеленським

Експрем'єр-міністр Італії з тривого відреагував на таке рішення, додавши, що це має бути "негайно включено до порядку денного наступних зустрічей ЄНП":

"В умовах, коли світ перебуває на межі ядерної війни між Росією та країнами НАТО, мене критикують за те, що я прошу разом із підтримкою України негайно розпочати переговори для досягнення миру".

Великий друг президента РФ Володимира Путіна і колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі виступив з черговою скандальною заявою щодо України. Він закликав більше не давати Україні зброю і пообіцяти Києву багато грошей на відновлення країни після закінчення війни. За словами Берлусконі, опинившись перед загрозою поразки та спокушений великими грошима, президент України Володимир Зеленський нібито повинен погодитися на мирні переговори з РФ.

Берлусконі також розкритикував чинного прем'єр-міністра країни Джорджію Мелоні за зустріч із президентом України на полях саміту ЄС у Брюсселі.

Як заявив Берлусконі, якби він залишався прем'єром, то не зустрівся б з українським лідером. Він додав, що якби Зеленський "припинив атакувати Донбас", то російського вторгнення нібито не було б.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент скасував зустріч в Італії на тлі скандальних заяв Берлусконі про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі