вівторок, 26 листопада 2013 20:43

Європа загрожує Україні розпустою - "Російський блок" провів в Донецьку "антимайдан"
8

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Сьогодні в Донецьку партія "Російський блок" провела свій "антимайдан". На нього один з лідерів партії Сергій Бунтовський запросив близько 30 студентів технікуму. Хлопцям роздали плакати, зміст яких деякі не встигли прочитати, вручили прапори Росії і "Російського блоку". Після цього Сергій Бунтовський провів для юнаків політичну лекцію.

На думку Сергія Бунтовського європейський шлях спричинить розпусту і звиродніння нації російських людей, яких і так вже знищують. Єдина європейська цінність, яка є там і відсутня в Україні - це одностатеві шлюби, стверджував лектор.

- Сто років тому сталася трагедія, - розповів Сергій Бунтовський студентам технікуму про Західну Україну, - Кожна п'ята російська людина загинула в Галіції, а інші росіяни вирішили - я краще називатимуся українцем.

Сергій Бунтовський повідомив, що усі опозиціонери, які агітують за ЄС, мають бізнес в Європі і платять податки там, а не в Україні. А ті країни, які вступили в ЄС останнім часом, жалкують за своїм вибором, оскільки Євросоюз зруйнував їх економіку.

- Якщо Україна піде європейським вектором, Україна втратить 4 млрд. євро відразу - за рахунок падіння експорту і за рахунок того, що до нас піде імпорт. А якщо ми об'єднаємося з Росією, Білорусією і Казахстаном, до нас піде велетенський ринок цих країн, - розповів Сергій Бунтовський студентам. - Греки ось розраховували, що Європа їм допоможе. Але в усіх країнах, хто вступив, вони програли в економіці і в культурі. Усі болгари зараз від'їжджають з Болгарії!

Сергій Бунтовський розповів, що йому іноді хочеться втрутитися у безчинства націоналістів і покарати лідерів "Свободи". Одним з неподобств, які влаштовують націоналісти він вважає "євромайдан". На репліку з натовпу: "А можна ми їх поб'ємо"? (на адресу учасників "євромайдану") ідеолог "Російського блоку" відповів: "Ми культурні люди, але це можна зробити потім, в індивідуальному порядку".

Після виступу Сергій Бунтовський розпорядився зібрати наочну агітацію і відправився в облдержадміністрацію, щоб вручити резолюцію мітингу з вимогою від імені усіх жителів Донецька - прилучитися до Митного Союзу і відмовитися від підписання Угоди про асоціацію.

- Європа хоче забрати нашу землю, наші заводи - зараз хоч би якась частина заводів належить Україні, а потім усі куплять європейці. Нехай краще російський олігарх купить, - поділився думкою один з юних учасників акції "проти Європи" .

Акція русофілів тривала тридцять хвилин.

Тим часом у пам'ятника Шевченка - в 200 метрах від акції "Російського блоку" тривають мітинги прибічників ЄС. Учасники місцевого "євромайдану" говорять, що до них толерантні представники місцевої влади. Приміром, учора борцям за європейський вибір дозволили користуватися туалетом в Донецькій облдержадміністрації. Рядові донеччани активно несуть чай, бульйон і продукти, жертвують "євромайдану" гроші (вже зібрані близько 2 тисяч гривен), які йдуть на друкування листівок. Але чергувати біля монумента Тараса Шевченка бажаючих, як і раніше, досить мало. Число постійних активістів - не більше 50 чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Європа загрожує Україні розпустою - "Російський блок" провів в Донецьку "антимайдан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі