пʼятниця, 12 лютого 2010 08:37

Європа визнала перемогу Януковича

Європа визнала перемогу Януковича

Президент Євросоюзу Герман Ван Ромпай привітав Віктора Януковича з обранням президентом України.

"Я хотів би висловити від усього мого серця поздоровлення вам з вашим обранням президентом України", - зазначив Ван Ромпай.

Також з перемогою Януковича привітав і президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.

"Шановний обраний президент, від імені Єврокомісії та від себе особисто, я хотів би тепло привітати з вашим обранням новим президентом України", - йдеться у його заяві.

Баррозу зазначив, що під час виборчої кампанії і в день голосування "ми ще раз стали свідками прихильності українського народу до демократичних цінностей і його рішучості продовжувати просуватися на шляху демократичних реформ".

"Особливо я хотів би привітати той факт, що вибори були проведені відповідно до міжнародних стандартів", - підкреслив президент Єврокомісії.

Баррозу - Януковичу: Я чекаю, щоб почати тісно працювати з вами

За його словами, в наступні роки перед Україною стоїть багато викликів, такі як глобальне економічне падіння, яке вплинуло як на Україну, так і на країни - члени Європейського Союзу.

"В Україні терміново необхідні рішучі дії, щоб енергійно узятися за економічні та політичні реформи в інтересах захисту ранньої відновлення та довгострокової стабільності і процвітання", - зазначив Баррозу.

"ЄС підтримає Україну в цьому прагненні. Ми будемо продовжувати надавати вам політичну, економічну, фінансову і технічну допомогу як на двосторонньому рівні, так і за допомогою Східного партнерства", - запевнив президент Єврокомісії.

Крім того, Баррозу заявив про "повну відданість нашим зобов"язанням поглиблювати процес політичної асоціації та економічної інтеграції між ЄС та Україною, завершивши наші переговори щодо Угоди про асоціацію якомога швидше".

"Я чекаю, щоб почати тісно працювати з вами, щоб і далі зміцнювати наші відносини і разом зустріти ті виклики, перед якими ми стоїмо...Прийміть, будь ласка, шановний пане президент, запевнення у моїй повазі", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, що у четвер Януковича привітали президент США Барак Обама, президент Франції Ніколя Саркозі, президент Німеччини Горст Кьолер, президент Польщі Лех Качинський, президент Грузії Михаїл Саакашвілі.

Раніше "з успіхом на виборах" Януковича привітав президент Росії Дмитро Медведєв. Інтерфакс-Україна
Зараз ви читаєте новину «Європа визнала перемогу Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі