вівторок, 27 січня 2015 12:01

Європа повинна погодитися на торги Росії, щоб врятувати Савченко - політолог

Європа повинна погодитися на торги Росії, щоб врятувати Савченко - політолог
Фото: www.5.ua

Європа може повернути Росії право голосу в рамках ПАРЄ. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Кочетков.

"Зараз Росія торгується з Європою щодо свого повного відновлення в правах в рамах ПАРЄ. Йде торг за те, за що торгуватися не можна. Це виглядає так: якщо ви хочете, щоб ми виконали закон, який самі підписали, то дайте нам те, що ми хочемо. Чи погодиться на це Європа? Думаю, 50 на 50. Тому що є достатньо потужна думка в ПАРЄ, що Росію таки потрібно повернути. Бо як тоді з нею спілкуватися? Адже спілкувати все одно треба. Отже треба повернути і водночас, врятувати людину (Надію Савченко — ред.), яка фактично на межі смерті", - сказав експерт і додав: "Це було б доречно. Життя переважує дипломатичні маневри".

Нагадаємо, що учора під час засідання ПАРЄ представники спікера Держдуми заявили, що Росія підтримує норму про звільнення Савченко. Мова йшла про те, що РФ готова звільнити українську льотчицю (і, можливо, ще декількох українців-заручників, утримуваних в РФ) в обмін на повне відновлення Росії в правах в рамках ПАРЄ.

При цьому перший крок, за пропозицією росіян, повинні зробити саме українці – вони мають відкликати свою підтримку ідеї про оскарження повноважень делегації РФ та публічно виступити проти інших санкцій відносно російської делегації)

Зараз ви читаєте новину «Європа повинна погодитися на торги Росії, щоб врятувати Савченко - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі