четвер, 29 вересня 2011 17:42

Європа не надто доброзичлива до України, бо вбачає в ній небезпеку — Драч

 

Слабкість українців у їхній довірливості. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив поет Іван Драч.

"Нас облапошують і дурять у всіх розуміннях – політичному, економічному, гуманітарному", - пояснив він.

Однак разом з тим поет називає довірливість і сильною стороною українців.

"Бо сила й слабкість скореної нації у тому самому, мабуть. Ми довірливі до зовнішнього світу. Скільки в нас було ілюзій, що Європа допоможе. А Європа німецько-французька до нас не надто доброзичлива. Така величезна система, як українська, чимось може бути небезпечна для них. Якщо, звичайно, правильно організується. Це багато хто розуміє. Британці й американці прихильніші до нас. Але то інша система, вони мають власні рахунки між собою", - наголосив він.

Драч підкреслив, що рано чи пізно мають прийти політики іншої якості, ніж теперішні.

"Кришка цього казана мусить бути зірвана, бо так не може тривати. Хіба міг хтось за півроку до Майдану сказати, що він буде? Ні. Але він стався. Прийде інша вибухова хвиля. Це молодь з університетів, до них доєднаються люди середнього, навіть старшого віку. Проґавимо цей шанс, буде ще один. Людство ж розвивається", - зауважив він.

Чи може Україна піти шляхом Грузії Іван Драч розповідає у новому номері журналу "Країна" № 37 (90) за 30 вересня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «Європа не надто доброзичлива до України, бо вбачає в ній небезпеку — Драч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі