неділя, 06 квітня 2014 20:54

Європа має бути рішучою щодо України - Туск

Європа має бути рішучою щодо України - Туск
Фото: 112.ua

Міжнародне співтовариство не може робити вигляд, що в Україні нічого не сталося і повинен діяти рішуче. Про це заявив голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск під час поїздки до міста Бартошице на північному сході Польщі в неділю, передає Укрінформ.

"Польща намагається зробити все можливе, щоб Європа і світ не забули про те, що комусь зараз погано... Дипломатичні заходи повинні допомогти, щоб чергові рішення не призвели до подальшої драмі. Але коли треба, ми повинні бути рішучими: вважаю, що міжнародне сполучення, Європа не можуть робити вигляд, що нічого не відбулося (в Україні - Gazeta.ua.)", - заявив Туск.

Він підкреслив, що виступає проти скасування місцевого прикордонного руху з Калінінградською областю Росії з-за "імперських ініціатив" в Росії. "Важливо показати, що відносини між людьми, торговцями і підприємцями не повинні відчувати ефект землетрусу тільки тому, що хтось реалізує імперські ініціативи", - зазначив Туск.

Глава польського уряду зазначив, що особисто перевіряв інформацію, яку поширювала "російська пропаганда" щодо випадків нібито "погане ставлення" до росіян в смузі місцевого прикордонного руху з Калінінградською областю РФ, і інформація не підтверджувалася.

Зараз ви читаєте новину «Європа має бути рішучою щодо України - Туск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі