неділя, 11 січня 2009 18:33

Єврокомісія вітає поставки Україною газу до Молдови і Болгарії

Комісар Європейської комісії з питань енергетики Андріс Пібалгс вітає рішення України про поставки власного природного газу до Молдови і Болгарії.

Про це сказано в повідомленні Міністерства закордонних справ.

"У нинішній ситуації найважливішим є знайти конкретні рішення для людей, які найбільше страждають. Населення Молдови і Болгарії - серед найбільш постраждалих від цієї серйозної газової кризи, і я вітаю поставки українського газу як позитивний внесок у допомогу болгарським і молдовським громадянам у цій драматичній ситуації", - цитуються в повідомленні слова Пібалгса.

Він додав, що Єврокомісія продовжує працювати над повним відновленням поставок російського газу через територію України.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" 10 січня о 10:45 за київським часом почав поставки природного газу з власних ресурсів до Молдови обсягом 1,5 млн. куб. м на добу.

Тепер узгоджується питання поставок газу до Болгарії транзитом через територію Румунії обсягом близько 2 млн. куб. м на добу.

7 січня "Газпром" припинив поставки транзитного газу до України, повідомляють Українські Новини

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія вітає поставки Україною газу до Молдови і Болгарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі