понеділок, 22 жовтня 2007 13:57

Єврокомісія проти ідеї Саркозі про створення "групи мудреців"

Єврокомісар із розширення Євросоюзу Оллі Рен відкинув пропозицію президента Франції Ніколя Саркозі створити "групу мудреців", якій буде доручено моделювання перспектив розвитку об"єднаної Європи, включаючи питання прийому в ЄС нових країн-членів. "Що стосується відомої ідеї про створення "групи мудреців" з метою розмірковування над майбутнім ЄС у період 2020-2030 років, я не впевнений щодо моєї переконаності в коефіцієнті її корисної діяльності", – цитує слова Рена інтеренет-газета EUobserver.

Глава французької держави запропонував у серпні цього року створити незалежний орган для обговорення питань, пов"язаних із перспективним розвитком ЄС, як своєрідну умову того, що Франція не блокуватиме переговори щодо прийому Туреччини в цю регіональну організацію.

Саркозі висловив бажання, щоб про створення "групи мудреців" з 10-12 авторитетних експертів було оголошено в ході грудневого саміту ЄС у Брюсселі, а свою першу доповідь вони подали лідерам ЄС у першій половині 2009 року напередодні виборів до Європарламенту, пише РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія проти ідеї Саркозі про створення "групи мудреців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі