пʼятниця, 28 жовтня 2011 10:56

Євродепутат про Луценка: він перебуває у в'язниці з грудня - це справжній СРСР

Євродепутат про Луценка: він перебуває у в'язниці з грудня - це справжній СРСР

Німецький депутат з Європейської народної партії Мікаель Галер вважає нинішню резолюцію Європарламенту "єдиним ефективним способом тиску на президента Віктора Януковича і олігархів, які його оточують".

"Ми не можемо мати тісні відносини з третьою країною, яка, з одного боку, хоче поглибленої угоди, а з іншого, відходить від основних європейських цінностей - верховенства права, демократії і поваги до незалежних інститутів. Україна дотримується дивної пострадянського поведінки, використовуючи судові установи для отримання реваншу і знищення опозиції", - зазначив депутат.

Галер вважає нинішню резолюцію "єдиним ефективним способом тиску на президента Януковича і олігархів, які його оточують". "Адже вони, - каже Галер, - не дуже добре знайомі з цією демократією, але добре розбираються в тиску".

Німецький депутат, вказуючи на справу екс-голови МВС Юрія Луценка, зазначив: "Він перебуває у в'язниці з грудня. Це обурливо, це справжній Радянський Союз".

"Такі дії не підходять Європі 21-го століття. Зупиніть це свавілля і поверніться на шлях відкритого суспільства, взаємодії установ, уряду та опозиції. Відмовтеся від старих звичок!", - звернувся євродепутат до української влади.

Нагадаємо, Європарламент 27 жовтня схвалив резолюцію щодо України. Європарламент вважає, що збереження вироку колишньому прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко в нинішньому вигляді містить ризики для укладення угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Євродепутат про Луценка: він перебуває у в'язниці з грудня - це справжній СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі