четвер, 23 вересня 2021 08:31

Естонія привселюдно заступилася за Україну

Естонія привселюдно заступилася за Україну
Президентка Естонії Керсті Кальюлайд згадала Україну в своїй промові. Фото: Justin Lane/Pool via REUTERS

Естонія заступилася за Україну на сесії Генеральної Асамблеї ООН, а також запевнила в повній підтримці.

"Не можна забувати про окупований Кримський півострів та ситуацію на сході України. Україна може розраховувати на нашу тверду й непохитну підтримку свого суверенітету й територіальної цілісності, а також на політику невизнання незаконної анексії Криму Росією", - заявила президентка Естонії Керсті Кальюлайд в промові, передає Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський про окупацію Криму: "Замість фауни і флори там флот і солдати"

На її переконання, безпека - неподільна, тож безпека України є і їхньою безпекою.

"Як обраний член Ради безпеки ООН ми продовжуємо підтримувати у її порядку денному питання російської агресії на Донбасі та незаконної анексії Криму", - зазначила президентка.

Президент України Володимир Зеленський розраховує на підтримку міжнародної спільноти щодо звільнення першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова та ще близько 450 незаконно утриманих українців.

Під час виступу на загальних дебатах в рамках 76-ї Генеральної асамблеї ООН він зацитував російською слова президента РФ Володимира Путіна, сказані ним у Мюнхені у 2007 році та на Генасамблеї ООН у 2015 році. У цитаті йшлося про те, що силова політика може призвести до того, що не залишиться жодних правил..., буде менше демократії та свободи.

Зараз ви читаєте новину «Естонія привселюдно заступилася за Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі