вівторок, 15 травня 2007 09:15

Естонія має намір заборонити трансляцію російських телеканалів

Віце-спікер парламенту Естонії від провідної правлячої партії Реформ, екс-міністр закордонних справ Крістіна Оюланд висловилася за обмеження трансляції російських телепередач.


На засіданні круглого столу з питань національних меншин у Естонії, вона висловила думку, що причиною масових безладів у республіці в кінці квітня стали значною мірою передачі російських телеканалів, що розпалюють, на її думку, настрої ксенофобії в естонському суспільстві.

Всі останні тижні телеканали Росії, які транслюють свої передачі по національних кабельних мережах, у масовому порядку поширювали в ефірі передачі, які розпалюють ворожнечу, ксенофобію, -  зазначає віце-спікер.

За її словами, європейська держава не може дозволити на своїй території, щоб якийсь іноземний телеканал транслював свої передачі, повні ворожнечі і ненависті.

Питання не в цензурі, а в запобіганні ворожій поведінці. "Я вже зв"язувалася з нашими урядовими структурами, щоб зробити конкретні кроки для того, щоб телебачення без меж не перетворилося на зброю пропаганди проти іншої держави", - зазначила Оюланд.

Тим часом, міністр освіти і науки Естонії Тиніс Лукас на тлі загострених з Росією відносин, через перенесення пам"ятника Воїнові-визволителеві у Таллінні, рекомендував муніципальним властям скоротити число російських шкіл.

Лукас виступив у понеділок по естонському державному телебаченню з пропозицією піти по шляху створення сильних гімназій. На думку міністра, для Естонії буде цілком достатньо не більше десяти гімназій, які б містили у собі 3-5 клас-комплектів замість нинішніх 60 російських шкіл, пише Newsru.
Зараз ви читаєте новину «Естонія має намір заборонити трансляцію російських телеканалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі