четвер, 20 вересня 2007 19:49

ЄС висунув візовий ультиматум Україні

Комісар ЄС з питань зовнішніх відносин та Європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер заявляє, що ЄС пов"язує набрання чинності угоди про спрощення візового режиму з Україною зі скасуванням Україною в"їзних віз для громадян Румунії та Болгарії, які приєдналися до ЄС з 1 січня 2007 року.

Про це вона заявила сьогодні в інтерв"ю газеті "Дело".

"Абсолютно ясно, що Угода про спрощення візового режиму для України не набере чинності, якщо візи для громадян Румунії та Болгарії не будуть скасовані. Тому що у нас солідарне суспільство, а Румунія та Болгарія – нові члени ЄС", - сказала вона.

Комісар ЄС зазначила, що до нових членів має бути таке саме ставлення, як і до старих членів ЄС.

На сьогодні громадяни ЄС, крім громадян Болгарії та Румунії, мають право відвідувати Україну без віз.

Водночас представник України при ЄС Роман Шпек обурений коментарями комісара ЄС з питань зовнішніх відносин та європейської політики сусідства Беніти Ферреро-Вальднер, у яких йдеться про те, що ЄС не ратифікує угоду про спрощення візового режиму з Україною, поки Україна не скасує візи для Румунії та Болгарії.

Про це Шпек заявив українським журналістам в Брюсселі.

"Дуже прикро, що така поважна європейська інституція вдається до мови ультиматумів, шантажу при вирішенні таких питань. На мій погляд, це не та мова, якою слід керуватися в діалозі між добрими та надійними партнерами, якими є Україна та ЄС", - сказав Представник України при ЄС.

Він зазначив, що це питання обговорювалося під час самміту Україна-ЄС 14 вересня цього року в Києві, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «ЄС висунув візовий ультиматум Україні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі