четвер, 05 червня 2008 10:48

ЄС схвалює заміну російських миротворців в Абхазії українськими

Комісар Європейського союзу з питань зовнішньої політики та політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер припускає, що миротворчу місію в Абхазії могли б узяти на себе військові з України.

Про це вона заявила в інтерв"ю Німецькій хвилі. Беніта Ферреро-Вальднер зазначила, що для можливої заміни російських миротворців на Південному Кавказі представниками інших країн потрібна згода всіх сторін конфлікту.

"Якщо теоретично була б така згода, тоді миротворчу місію могли б узяти на себе представники сусідніх країн, наприклад, України. Але поки що говорити про це зарано. Головне, щоб не припинявся діалог", - сказала євро комісар.

Ініціатором можливої заміни російських миротворців в Абхазії виступає Грузія.

Учора, 4 червня, міністр оборони України Юрій Єхануров заявив про готовність України відправити своїх миротворців у Абхазію, якщо відповідне рішення прийме Президент України.

Раінше постійний представник Програми розвитку ООН в Україні Френсіс О"Доннел припустив імовірність участі українців у місії з підтримання миру у Абхазії (Грузія).

За матерiалами Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «ЄС схвалює заміну російських миротворців в Абхазії українськими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі