середа, 03 березня 2021 15:27

ЄС продовжує санкції проти Януковича і його оточення

ЄС продовжує санкції проти Януковича і його оточення
Янукович переховується у Росії. Фото: Reuters

Посли Європейського союзу 3 березня вирішили продовжити на пів року санкції проти 177 осіб та 48 юридичних осіб, яких ЄС вважає відповідальними за підрив територіальної цілісності України.

Окремим рішенням схвалили продовження заморожування активів експрезидента Віктора Януковича і семи осіб у його найближчому колі, накладених за розкрадання українських державних коштів.

Водночас із санкційного списку усунули колишнього в.о прем'єр-міністра Сергія Арбузова та ексміністра освіти Дмитра Табачника, повідомляє "Радіо Свобода"

Санкції, які стосуються територіальної цілісності України, складаються із заборони на отримання віз та заморожування активів. Їх вперше запровадили після того, як Росія в березні 2014 року окупувала український Крим, і посилені впродовж наступних років, упродовж яких Москва продовжувала військову агресію на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа про злочинне угруповання Януковича і вбивства на Майдані: з'явилися нові подробиці

У списку, який упродовж останніх 7 років продовжує поширюватися кожні 6 місяців, є колишній віцепрем'єр-міністр Росії Дмитро Рогозін, керівник генерального штабу збройних сил РФ Валерій Герасимов і ведучий російського телебачення Дмитро Кисельов.

Торік зі списку вилучили колишнього прем'єр-міністра Миколу Азарова і ексміністра енергетики Едуарда Ставицького. А ще на рік раніше таке ж рішення ЄС ухвалив щодо Андрія Клюєва, колишнього голови адміністрації президента Януковича.

24 січня 2019 року Оболонсь­кий райсуд міста Києва заочно визнав Віктора Януковича винним у державній зраді та пособництві у веденні агресивної війни. Його засудили до 13 років позбавлення волі. Тюремний строк почнуть відраховувати після арешту.

Зараз ви читаєте новину «ЄС продовжує санкції проти Януковича і його оточення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі