субота, 16 серпня 2014 16:58

ЄС сподівається, що хід АТО зміниться в неділю

ЄС сподівається, що хід АТО зміниться в неділю
Фото: ua-ru.info

В Європі сподіваються, що зустріч міністрів закордонних справ Франції, Німеччини, України та Росії, намічена на 17 серпня, може стати першим кроком до організації нового саміту, як в Нормандії, який підтримає процес політичного врегулювання ситуації на південному сході України.

Про це йдеться в комюніке за підсумком спілкування президента Франції Франсуа Олланда з главою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, в ході якої обговорювалася ситуація на сході України.

Як заявив Олланд, Росія "має взяти на себе зобов'язання поважати територіальну цілісність України", і закликав Україну продемонструвати стриманість і розсудливість в ході військових операцій проти сепаратистів.

Разом з тим Олланд і Баррозу зазначили надзвичайність гуманітарної ситуації на сході України і визнали необхідність створення умов для її поліпшення.

"Франція зберігає готовність до проведення нового саміту в такому форматі, який був в Нормандії, щоб підтримати процес політичного врегулювання. Зустріч міністрів закордонних справ Франції, Німеччини, України та Росії, намічена на неділю, може стати першим кроком до його організації", - наголошується в комюніке.

Зараз ви читаєте новину «ЄС сподівається, що хід АТО зміниться в неділю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі