четвер, 10 жовтня 2019 04:56

ЄС інвестував в Україну більше 15 мільярдів євро - Могеріні

ЄС інвестував в Україну більше 15 мільярдів євро - Могеріні
Могеріні розповіла про інвестиції в Україну. Фото: Укрінформ

Високий представник Європейського союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні заявляє, що ЄС інвестував в Україну більше, ніж будь-який інший партнер.

Федеріка Могеріні констатувала, що за останні п'ять років "Україна пройшла довгий шлях". "І всі ці роки ЄС завжди стояв на боці українського народу. Після 2014 ми надали Україні найбільший пакет підтримки в історії ЄС з більш ніж 15 млрд євро. Ми інвестували в Україну більше, ніж в будь-яку іншу країну в світі. І ніякий інший партнер не інвестувати в Україну стільки, скільки зробили ми ", - заявила Високий представник, інформує Сегодня.

Вона нагадала, що п'ять років тому, після вступу в займану посаду, Україна "була майже єдиним питанням порядку денного зовнішньої політики". "Я стурбована в деякому сенсі через те, що увага ЄС щодо ситуації в Україні вислизає від нас так, як ніби проблема зникла, і я вдячна Європейському парламенту за те, що вони внесли це питання до порядку денного", - зазначила Федеріка Могеріні .

Федеріка Могеріні також повідомила присутнім, що українське питання також буде на порядку денному засідання Ради з питань закордонних справ у наступний понеділок "як раз через те, щоб увага щодо ситуації в Україні не знизилася".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС офіційно визначився з представником зовнішньої та безпекової політики

"Громадяни України за останні п'ять років хотіли змін в країні, вони працювали для цього. Вони просили більш тісного партнерства з Європейським Союзом, і вони не тільки вимагали, вони також і працювали для цього", - сказала Федеріка Могеріні.

Високий представник нагадала, що Угода про асоціацію Україна-ЄС - "сама амбіційна угода, яку ЄС коли-небудь підписав з іншим партнером", збільшився товарообіг, ЄС також допоміг у створенні робочих місць, а українці отримали можливість їздити в країни ЄС без віз, ЄС також допомагав в реформуванні сектора безпеки.

Раніше в ЄС заявили, що "Формула Штайнмайера" може стати ключем до досягнення міцного мирного вирішення конфлікту в Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «ЄС інвестував в Україну більше 15 мільярдів євро - Могеріні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі