вівторок, 28 вересня 2010 20:45

ЄС готовий до співпраці з Україною

ЄС готовий до співпраці з Україною
В офісі Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої і безпекової політики Кетрін Ештон наголошують, що політика Європейського Союзу щодо України не змінилася.

Про це у Брюсселі повідомила представник прес-служби Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Майя Кощанчич.

"Політка ЄС щодо України не змінилася. Верховний представник Ештон заявила дуже чітко у своїй відповіді (під час зустрічі у Гарвардському університеті – ред.), що Україна – європейська країна", - заявила представник офісу.

Вона зазначила, що Євросоюз готовий до співпраці з Україною у рамках Європейської політики сусідства та "Східного партнерства", що не може визначати наперед майбутнє та довготривалі цілі.

"Таким чином, зрозуміло, що ми хочемо посилити зв"язки, і ми сподіваємося, що Україна хоче того самого", - сказала Кощанчич.

Зазначимо, за словами аспіранта факультету слов"янських мов і літератури Гарвардського університету (США) Олега Коцюби, під час візиту до Гарвардського університету 27 вересня Ештон висловила думку, що Україна вже не прагне до Європейського Союзу.

У промові на тему "Європейський Союз: Назустріч глобальним викликам" вона заявила, що бачить Україну в низці країн, які, не бажаючи вступити до Євросоюзу, прагнуть набути європейської ідентичності.

Вона зауважила, що крім дев"яти країн, що прагнуть набути членства у ЄС, є також інші країни, "котрі, не бажаючи бути частиною ЄС, хочуть набути європейської ідентичності, відчути себе частиною цього великого проекту, найзначнішим прикладом чого є Україна".

На уточнююче запитання про перспективи українського членства у Євросоюзі Ештон заявила, що "Україна не бачить себе у ЄС, а бачить себе як європейську ідентичність".

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «ЄС готовий до співпраці з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі