пʼятниця, 04 березня 2011 09:05

ЄС буде співпрацювати з Україною не дивлячись ні на що - єврокомісар

ЄС буде співпрацювати з Україною не дивлячись ні на що - єврокомісар

Європейська комісія прихильна до поглиблення відносин з партнерами на сході, незважаючи на лунаючі заяви про "демократичний застій в Україні".

Про це заявив європейський комісар з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле у четвер у Братиславі.

"У метушні останніх тижнів низка голосів поставили під сумнів майбутній напрямок розвитку відносин ЄС з нашими східними партнерами. Деякі стверджують, що настав час не зосереджувати наші зусилля на Східній Європі з тим, щоб ефективно реагувати на виклики в Південній Європі", - зазначив він.

"Деякі описують ситуацію в Україні, як "демократичний застій". Вони стверджують, що прогрес у відношенні так званих "західних цінностей", таких, як повага прав людини, демократичних принципів і верховенства закону, прогнувся під вагою пост-радянської спадщини корупції, кумівства та зростаючого авторитаризму", - додав єврочиновник.

В той же час він зазначив, що незважаючи на ці заяви ЄС буде поглиблювати відносини з партнерами.

"Дозвольте мені внести ясність: відданість Європейського союзу поглибленню відносин з нашими партнерами на сході залишається непохитною", - заявив єврокомісар.

Фюле зазначив, що Європейська комісія буде продовжувати наполягати на політичній реформі в Україні та інших країнах.

"Разом з тим, абсолютно неправильно фарбувати події в східній Європі в сірий колір. Картина набагато більш складна і тонка. Україна зробила важливі кроки щодо свого економічного і політичного розвитку, незважаючи на нашу стурбованість у деяких важливих галузях", - підкреслив він.

Разом з тим, єврокомісар вважає, що незалежно від того, що ЄС може запропонувати, "в кінцевому рахунку імпульс реформам повинен виходити від наших партнерів".

"Реформи, які не відповідають очікуванням людей щодо політичних свобод та демократизації, є неповними. Політичні реформи важливі не тільки для створення динамічного, інноваційного, процвітаючого і справедливого суспільства - вони також важливі для довгострокової стабільності", - додав Фюле.

Зараз ви читаєте новину «ЄС буде співпрацювати з Україною не дивлячись ні на що - єврокомісар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі