пʼятниця, 31 липня 2020 06:30

Єрмак, Тимошенко і Шефір незаконно їздять на автономерах "прикриття" - "Схеми"

Єрмак, Тимошенко і Шефір незаконно їздять на автономерах "прикриття" - "Схеми"
"Схеми" розповіли про корупцію при отриманні автономерів. Фото: YouTube

Керівник офісу президента Андрій Єрмак, його заступник Кирило Тимошенко, а також перший помічник президента Сергій Шефір пересуваються на автомобілях з номерами, які не відображаються в базі Національної поліції.

Це унеможливлює нарахування їм штрафів за порушення правил дорожнього руху. При цьому, їх посади не належать до таких, якими передбачена державна охорона (а значить, заходи "шифрування"), говориться в розслідуванні "Королі доріг" програми "Схеми: корупція в деталях" (проект Радіо Свобода та телеканалу UA: Перший).

Журналісти кілька разів фіксували, що пересуваючись на авто з номерами прикриття керівник Офісу президента Андрій Єрмак порушував правила дорожнього руху.

"Mercedes, яким користується керівник ОП, має номерні знаки, за якими в єдиному державному реєстрі МВС не зареєстровано жоден транспортний засіб. Це означає, що Андрій Єрмак не отримає штрафів за перевищення швидкості, а якщо поліцейський спробує подивитися номер цього автомобіля в базі, то його там немає ", - йдеться в розслідуванні.

Номерні знаки "прикриття" має також і позашляховик BMW Х5, яким користується заступник Єрмака Кирило Тимошенко. Ці номери журналісти бачили на джипі в березні і в квітні цього року.

"Не справжні" номери також і в Audi А8, якої, як з'ясували журналісти, користується перший помічник президента Сергій Шефір.

"Схеми" звернулися з питаннями до Офісу президента з проханням повідомити: на яких підставах приватні автомобілі керівника офісу, його заступника і першого помічника президента обладнані оперативним номерними знаками або номерними знаками прикриття.

"В Офісі Президента України відсутня будь-яка інформація щодо використання керівництвом Офісу Президента України так званих" номерів прикриття ", - йдеться у відповіді.

В Управлінні державної охорони на питання про підстави використання таких номерів керівництвом офісу президента зазначили, що "управління державної охорони України не володіє такою інформацією, не є його розпорядником та не може повідомити будь-яких додаткових відомостей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підпис Зеленського під Меморандумом з МВФ означає, що він схвалив формулу "Роттердам+" - Дмитро Вовк

Перелік посад, щодо яких застосовуються заходи державної охорони (що в тому числі дозволяє використовувати "номери-прикриття"), перераховані в Законі України "Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб" - і серед них немає посад помічників президента і керівників його офісу.

Зараз ви читаєте новину «Єрмак, Тимошенко і Шефір незаконно їздять на автономерах "прикриття" - "Схеми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі