Ексклюзиви
середа, 15 вересня 2021 14:19

Єрмак телефонував Козаку щодо "вагнерівців" - Лерос

Єрмак телефонував Козаку щодо "вагнерівців" - Лерос
Президент Володимир Зеленський і керівник ОП Андрій Єрмак. Фото: president.gov.ua

Позафракційний народний депутат Гео Лерос назвав президента Володимира Зеленського й керівника ОП Андрія Єрмака "співучасниками злочину" зі зливу операції із затримання "вагнерівців". Про це нардеп сказав у розмові з політтехнологом Тарасом Березовцем на YouTube.

"За моєю інформацією, Єрмак особисто погодив із Зеленським, що він телефонуватиме Козаку й попереджатиме, що бойовики в Мінську і збираються вилетіти.

Особисто Єрмак телефонував Козаку й попереджав, аргументуючи тим, що скоро має бути обмін полоненими й подібна історія може зірвати його плани", - заявив нардеп.

"Вони обоє співучасники цього злочину - державної зради", - сказав Лерос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ й Офіс генпрокурора не чіпатимуть Зеленського щодо "вагнерівців"

"Він (Зеленський. - Gazeta.ua) глава держави, несе повну відповідальність. Я повірю, коли в перші три-чотири місяці президент намагається зрозуміти. Але коли через два роки не розуміє, куди котиться країна, які рішення в інтересах держави ухвалюють, то яку б ти зараз не шукав відповідь - він це зробив із дурості або з необережності - це його не рятує від відповідальності", - сказав депутат.

10 вересня голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради Мар'яна Безугла провела брифінг, на якому заявила, що "вагнерівців" мали затримати в Стамбулі. І що спецслужба України "програла в боротьбі" зі спецслужбами Білорусі й РФ.

У фракції "Європейська солідарність" заявили, що в роботі ТСК не брала участі жодна інша фракція чи група, крім "Слуги народу". І що Офіс президента "прикривають".

У червні президент Зеленський заявив, що "попередив" білоруського диктатора Олександра Лукашенка про "вагнерівців".

Торік 29 липня 33 бойовиків затримали в Білорусі, а 14 серпня стало відомо, що їх видали Москві.

Журналіст Юрій Бутусов заявив, що українські спецслужби вели операцію з розшуку й затримання бойовиків, причетних до збиття малайзійського боїнга, жертвами якого стали 298 цивільних, і українського літака Іл-76, коли загинули 49 військових. За версією журналіста, зривання спецоперації могло статися через витік інформації від найближчого оточення Зеленського. Відкласти операцію нібито попросив керівник ОП Андрій Єрмак.

У відповідь Єрмак заявив про "сплановану дезінформаційну кампанію".

Цього року у Верховній Раді вимагали розслідування державної зради.

Зараз ви читаєте новину «Єрмак телефонував Козаку щодо "вагнерівців" - Лерос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути