пʼятниця, 18 вересня 2020 21:49

Єрмак розповів про кроки у стосунках з Білоруссю

Єрмак розповів про кроки у стосунках з Білоруссю
Єрмак заявив, що потрібно зважати на свої кроки. Фото: LIGA.net

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що Україна повинна зважувати свою реакцію на події в Білорусі.

"Білорусь є нашим сусідом, і безумовно, ми дуже уважно слідкуємо за всіма подіями, які там сьогодні відбуваються. Безумовно, в інтересах України - щоб Білорусь була незалежною країною, без будь-якого впливу, і була країною, де поважають права людини, в першу чергу ", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Єрмак зазначив, що МЗС дуже чітко і своєчасно реагує на всі події в Білорусі.

"Що стосується якихось жорстких кроків - я все ж вважаю, що ми повинні бути мудрішими, ми повинні зважувати все, що відбувається. Ми, безумовно, знаходимося в постійній координації з нашими європейськими партнерами, тому що Україна має чітко вивірений проєвропейський вектор. І, безумовно, ми повинні робити все те, що буде відповідати національним інтересам України", - підкреслив Єрмак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоруська влада посприяла у розпаленні конфлікту з хасидами

"Будь-які дії, які можуть бути сприйняті як втручання у внутрішні справи Білорусі, можуть бути використані не тільки проти України, а й проти самого білоруського народу", - додав він.

Європарламент відмовився визнавати Олександра Лукашенка президентом Білорусі після закінчення поточного терміну повноважень і зажадав жорстких, в тому числі фінансових, санкцій проти Мінська, а також щодо громадян, які підтримували Лукашенка.

Зараз ви читаєте новину «Єрмак розповів про кроки у стосунках з Білоруссю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі