середа, 06 травня 2020 17:26

Єрмак офіційно кличе в Тристоронню контактну групу представників ОРДЛО

Єрмак офіційно кличе в Тристоронню контактну групу представників ОРДЛО
Раніше Єрмак заявляв про місцеві вибори в окупованих Росією районах Донецької та Луганської областей. Фото: Reuters

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак телефоном поговорив з політичними радниками керівників держав – учасниць "нормандського формату".

Українська сторона запропонувала перезавантажити роботу Тристоронньої контактної групи, повідомляє сайт президента.

"Саме для прискорення Мінського процесу президент України підписав відповідний указ, згідно з яким рівень представництва України в ТКГ суттєво підвищено", - йдеться в повідомленні.

Заступником керівника української делегації призначено віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова. На рівні підгруп Україну представляють заступники міністрів або народні депутати – голови профільних комітетів Верховної Ради.

Також запропоновано залучити до роботи в підгрупах ТКГ як запрошених осіб, які представляють окремі райони Донецької та Луганської областей, внутрішньо переміщених осіб, котрі були вимушені залишити ці райони після травня 2014 року.

Єрмак заявив, що учасники ТКГ залучатимуть цих людей до дискусії, консультацій та узгодження питань, передбачених Мінськими домовленостями.

Також заявив про неприпустимість жодних переговорів із представниками невизнаних квазідержавних утворень.

Запропонував на наступному засіданні ТКГ 14 травня узгодити розширений склад делегацій України, Росії та ОБСЄ відповідно до пропозицій української сторони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський сказав неправду про обстріли на Донбасі

"Високий офіційний статус членів делегацій дасть можливість швидше та ефективніше ухвалювати рішення, виконувати їх і бачити, хто їх не виконує", – сказав Єрмак.

Також сказав про необхідність повного та всеосяжного припинення вогню, негайний і повний доступ представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та Міжнародного комітету Червоного Хреста на окуповані Росією території.

"Україна виконує й виконуватиме все, про що домовилися лідери в Парижі. Саме з цією метою ми запропонували новий формат ТКГ", – сказав керівник ОП.

Напередодні відбулася телефонна розмова міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки".

За минулу добу збройні формування Російської Федерації на Донбасі 15 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення та один – бойове травмування.

Зараз ви читаєте новину «Єрмак офіційно кличе в Тристоронню контактну групу представників ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі