четвер, 17 червня 2021 10:11

Єрмак неприємно здивував американців - ЗМІ

Єрмак неприємно здивував американців - ЗМІ
Єрмак регулярно порушує правила дипломатії, пише видання. Фото: president.gov.ua

Керівник Офіса президента Андрій Єрмак 14 червня намагався поговорити телефоном з радником президента США з національної безпеки Джейком Салліваном. Однак в американському офісі відмовилися з'єднати свого шефа з Єрмаком. Про це повідомило ZN.UA з посиланням на джерела.

Пізніше американці запропонували зв'язати його з посадовцем нижчого рангу - директоркою з питань Європи Ради національної безпеки Амандою Слот. Єрмак від розмови відмовився, розпорядившись перевести дзвінок на одного зі своїх заступників.

Подібна поведінка Єрмака неприємно здивувала американську сторону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олігархи, корупція і російська агресія: що сказав Зеленському Блінкен

Єрмак регулярно порушує писані й неписані правила класичної дипломатії. Для нинішньої американської адміністрації керівник ОП - це не віцепрезидент, яким він себе, схоже, відчуває. Джейк Салліван міг би поспілкуватися, наприклад, із секретарем РНБО Олексієм Даніловим або, скажімо, з головою МЗС Дмитром Кулебою, але аж ніяк не з керівником патронатної служби українського президента, пише видання.

Згодом видання НВ опублікувало коментар Єрмака. Він назвав інформацію "фейком".

"Інформація" із посиланням на невідомі джерела про мою телефонну розмову із радником президента США із національної безпеки Джейком Салліваном, яка нібито планувалася і не відбулась, повністю не відповідає дійсності", - заявив керівник ОП.

Оточення президента Володимира Зеленського, зокрема Андрій Єрмак, користується номерами прикриття, які за законом керівнику ОП не передбачені, повідомляли журналісти Bihus.info.

Зараз ви читаєте новину «Єрмак неприємно здивував американців - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі