неділя, 11 квітня 2021 12:13

Ердоган підтримав "Кримську платформу"

Ердоган підтримав "Кримську платформу"
Зеленський зустрівся з Ердоганом 10 квітня. Фото: president.gov.ua

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підтвердив підтримку територіальної цілісності й суверенітету України. Туреччина виступає проти напруги у Чорноморському регіоні та підтримує "Кримську платформу".

Про це сказав Ердоган спільній з Володимиром Зеленським пресконференції, повідомляє пресслужба президента Туреччини.

"Наша першочергова мета - щоб Чорне море залишалося морем миру, спокою і співпраці. Ми не хочемо наростання напруги у нашому регіоні під будь-яким приводом. У цьому контексті я обмінявся думками з моїм другом (Володимиром Зеленським. - Gazeta.ua) з приводу поточної ситуації на сході України. Ми віримо, що нинішню кризу можливо вирішити у мирний дипломатичний спосіб на основі принципів територіальної цілісності України та міжнародного права", - заявив Ердоган.

Туреччина підтримує "Кримську платформу". Країна вважає своїм обов'язком покращити становище кримських татар, які були змушені покинути батьківщину. Вона готова надати будь-яку підтримку Україні щоб знизити напругу, продовжити підтримання "режиму тиші" і врегулювати конфлікт через діалог на основі Мінських домовленостей, наголосив Ердоган. Туреччина підтримує суверенітет і територіальну цілісність України та не визнає анексію Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина побудує в Україні 500 квартир для кримських татар

Бачення Києва та Анкари у питаннях викликів у Чорноморському регіоні збігаються – "як щодо самих загроз, так і щодо шляхів належного реагування на ці загрози", сказав Володимир Зеленський.

10 квітня Володимир Зеленський відвідав Туреччину. Там він зустрівся з президентом країни Ердоганом.

Зустріч проходила у палаці Хубер у Стамбулі в закритому режимі без преси. Після неї відбулося дев'яте засідання Стратегічної ради високого рівня.

Зараз ви читаєте новину «Ердоган підтримав "Кримську платформу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі